Cutia cu poze – cea mai tare cabina foto pentru petreceri

 In Uncategorized

Cutia cu poze – cea mai tare cabina foto pentru petreceri

Cutia cu poze a inceput in iarna lui 2014, intr-unul din mall-urile din Sibiu, cand lui Catalin i-a venit ideea ca ar putea face dintr-o cabina foto clasica una interactiva si cu mai mult succes la public.

In acel moment existau doar 5 astfel de cabine foto pentru evenimente, iar Catalin era fotograf pentru petreceri si cluburi, cu poze pe magneti.

Observand ca, desi, existau smartphone-uri si alte tehnologii perfomante, oamenii raspundeau cel mai bine la o poza printata, o poza cu magnet pe care sa o pastreze si sa o poata puna undeva fizic. De aici a pornit gandul ca ar putea transforma job-ul de noapte, intr-un business mult mai profitabil si avansat astfel in cat, “Cutia cu poze” este unul dintre business-urile pioniere in acest domeniu, fiind printre primele 3 astfel de afaceri din Capitala.

Asa a inceput o ampla cercetare pe internet despre conceptul de photobooth, care in 2014 in SUA si in alte tari din Vestul Europei era foarte popular si la indemana.

In numai cateva ore a inteles schema business-ului si a pornit in cautarea instrumentelor necesare pentru inceperea acestui business. Nu a durat foarte mult pana cand a gasit tot ce avea nevoie, apoi a urmat constructia carcasei, unde aveau sa fie incadrate toate echipamentele, totul transformandu-se vizibil in numai o saptamana.

In 2015 odata cu infiintarea propriu-zisa a firmei a aplicat pentru un credit care l-a ajutat sa-si schimbe toate echipamentele cu unele mai performante. Numele de “Cutia cu Poze” a venit de la faptul ca de fiecare data cand se referea la carcasa in care erau incorporate toate echipamentele ii spunea “cutie”, datorita formei.

La numai o saptamana de la obtinerea certificatului de inregistrare al firmei a primit si primul telefon care ii solicita serviciile in cadrul unui mall de Valentine’s Day.

Pe parcurs lucrurile au inceput sa mearga din in ce mai bine astfel a aparut si primul angajat al firmei.  Investitia initiala a fost de 10 000 Euro ( pentru prima cabina + firma), iar apoi in timp, tot venitul a fost reinvestit in achizitii de echipamente foto, marketing, etc.

Cutia cu pozeLa mijlocul anului 2015  ajunsese sa detina 3 cabine foto construite de tamplari si mesteri, plus o cutie construita chiar de catre Catalin, owner-ul business-ului. Investitia fiind de 15 000 Euro, bani din reinvestirea profitului.

La o analiza a pietii din Romania, in prezent exista peste cateva sute doar in Bucuresti, iar in aproape fiecare oras din provincie cate una sau doua cabine foto.

In prezent Cutia cu poze, a ajuns la peste 400 de evenimente, 10 cabine foto moderne, minimaliste, dotate cu aparatura de ultima generatie folosita in acest domeniu si pozitionarea in topul business-urilor de profil.

Cabinele sunt construite la cele mai inalte standarde, cu un design imbunatatit,  modern si minimalist, usor de instalat in doar 30 de minute.

De asemenea, pot fi transportate cu o masina mica si pot functiona atat ca photobooth-uri deschise, cat si cabine foto inchise cu copertine.  Investitia intr-un numar mare de cabine, ajuta la crearea unui workflow eficient, permitand companiei sa actioneze simultant pentru un numar foarte mare de evenimente.

Ca si informatii tehnice in acest moment toate cabinele foto sunt dotate cu laptop-uri 2 in 1 performante, cu procesoare Intel I3, SSD, monitoare multitouch, camere foto DSLR, sisteme de iluminat de studio Elinchron ( lider pe piata in domeniul blitzurilor si luminilor de studio), imprimante foto profesionale ce asigura o poza la 12 secunde, de asemenea poze rezistente la apa si praf.

Numarul estimativ de evenimente per an si in total de la lansarea business-ului este de peste 600 de eveniment, aprox. 30-40 evenimente pe luna si peste 150 000 de poze, raportate la materialele achizitionate in ultimii 2 ani.

Articol publicat in eva.ro (http://www.eva.ro/shopping/cariera/cutia-cu-poze-cabine-foto-pentru-evenimente-articol-144445.html)

 

Start typing and press Enter to search