Sfaturi de la profesioniști pentru alegerea unui fotograf de nuntă

 In Uncategorized

Fotograful de nunta – cum il aleg

Alegerea unui fotograf de nuntă este un pas important de bifat în organizarea nunții, și poate mai dificil decât alegerea restaurantului.

Și care se face cam din același timp, întrucât majoritatea fotografilor de nuntă sunt “rezervați” chiar și pentru perioade de peste un an de zile.

De multe ori, pretențiile miresei vizavi de fotograf sunt poate mai mari decât pretențiile pe care le are asupra band-ului sau restaurantului.

Dacă acolo se mai pot face concesii, la fotograf vreți să vă asigurați că totul va decurge perfect. Din păcate, nu aveți cum să repetați nunta pentru a intra în posesia unor poze pierdute. 

Până la alegerea unui fotograf profesionist de nuntă, însă, trebuie să știi câteva lucruri, pentru a te asigura că vei avea o experiență plăcută și vei rămâne cu amintiri pe măsură, și nu vei sta cu frica de a avea fotografii dezamăgitoare.

Specialiștii în organizare de evenimente sunt de părere că, înainte de toate, chiar și de a face un research minim, rebuie să ai o listă de idei de fotografiat la nuntă. Mai exact, să știi cam ce tip de imagini îți plac. Cele clasice, tradiționale, în care invitații sunt așezați ordonat? Sau poate instantaneele de tip fotojurnalism, care surprind povestea? Sau poate îți dorești și o cabină foto?

Ei bine, ai putea găsi răspunsuri la aceste întrebări gândindu-te la ce ți-a plăcut la fotografiile altor nunți. Sigur ai prieteni care au avut recent un astfel de eveniment și, de curiozitate, te-ai uitat prin fotografiile lor.

Ce ți-a plăcut la ele? Ar putea să te inspire în alegerea tematicii pentru nunta pe care o pregătești.

Pasul doi în alegerea unui fotograf nuntă ar trebui să te surprindă întocmind o listă a celor care au portofoliu pe gustul și dorințele tale.

Cum ar trebui să arate însă acesta pentru a avea certitudinea că vei rămâne cu amintiri frumoase de la nuntă?

  • Să fie bine încadrate.
  • Să fie clare.
  • Să dea dovadă de creativitate, să fie realizate dincolo de clișeele fotografiilor de nuntă cu care suntem obișnuiți.
  • Portofoliul lor să fie astfel diversificat. 
  • Să se vadă atenția la detalii: mireasa să fie aranjată, mirele să nu aibă cămașa scoasă din pantaloni sau dezordonată, invitații să nu fie surprinși mâncând sau cu mâncare între dinți, etc..

Poze cabina foto majoratUn alt factor care nu trebuie ignorat sunt review-urile de pe pagina de Facebook a fotografilor de pe listă.

După ce ai trecut prin toate aceste “verificări”, poți să începi să îi contactezi și să vezi dacă costurile pe care le au se încadrează în bugetul tău, dar și că sunt disponibili pentru data la care ai nevoie de serviciile lor.

Peste toate acestea însă, un aspect neștiut de marea majoritate a mirilor, dar de care organizatorii de evenimente caută să aducă aminte este întâlnirea cu fotograful. Este bine să participați amândoi, pentru a vedea cât de bine comunicați cu el. Succesul unor fotografii reușite la nuntă ține de comunicarea cu fotograful nuntă.

Este important să fiți pe aceeași lungine de undă, să vă facă să vă simțiți confortabil în preajma sa și… să fie implicat și interesat de evenimentul vostru. și amintirile care vă rămân.

Acum că știi ce pași trebuie să urmezi după search-ul clasic pe motoarele de căutare – “fotograf nuntă”, spor la organizare! 

Start typing and press Enter to search